Oktober woonmaand

Trends van dit najaar

Het is alweer de laatste week van de woonmaand! We sluiten de maand feestelijk af. Voor de laatste week focussen we nameljik op het gehele assortiment.

Daarom deze week 15% korting op al onze producten!

Maar waar kun je aan de denken bij het upgraden van je interieur? Voor extra inspiratie gaan we samen kijken naar de trends van dit najaar. Wat gaan we zien en wat kunnen we verwachten de komende periode? Je leest het in deze blog!

Organische vormen (feminine)

Deze woontrend leeft al een tijdje, maar dat is voor dit najaar niet anders. Het gebruiken van organische, ronde vormen is een trend die we veel gaan zien dit najaar. Ronde vormen kun je eindeloos combineren in je interieur. Denk hierbij aan ronde tafels, rond gevormde stoelen, mooie ronde vazen, ronde spiegeltjes aan de wand, ga zo maar door! Zolang het maar geen rechte hoeken heeft zit je dit najaar goed. Je hoeft niet gelijk alles overhoop te gooien! Begin klein. Kies bijvoorbeeld voor ronde knoppen aan jouw kast!

Vintage

Antiek is hotter dan ooit dit jaar! Vintage is een trend die je veel gaat zien in menig huiskamer. Verwacht veel stijlen en materialen uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Denk hierbij aan veel (flower power) bloemenprint, veel bruine stoffige kleuren en eikenhout. Al de spullen op zolder zijn plots niet meer oud, maar retro! De vintage elementen worden vaak wel gecombineerd met hedendaagse spullen, en creëren zo een mooi contrast en karakter in je woonkamer!

 

Hout

Ook dit najaar is hout een must om meer warmte in jouw leefomgeving te krijgen! Vooral in de herfst kun je houttinten gebruiken en combineren voor een warme look in je woonkamer! Je hoeft niet gelijk al je meubilair te vervangen: Je kunt ook klein denken! Denk aan het vervangen van je meubelgrepen, of een kleine extra houten salontafel voor in de TV hoek! Het mooie aan hout is alle verschillende tinten en kleuren: Kies vooral wat jij mooi vind en wat bij jouw stijl past!

Duurzaamheid

Duurzaamheid zie je steeds meer voorbijkomen, maar is natuurlijk meer de nieuwe norm dan een trend. Toch zetten we deze graag in het rijtje! We zijn namelijk voorstander van duurzame oplossingen bedenken om jouw huis toch een kick te geven. Denk hierbij aan het hergebruiken van meubilair. Je kunt een kast bijvoorbeeld heel makkelijk totaal een andere look geven met een likje verf of andere grepen! En ga ook vooral is op zoek naar tweedehands meubels en ga er zelf mee aan de slag! Buiten duurzaam kan dit ook nog eens heel erg leuk zijn, en het maakt je meubilair heel persoonlijk.

Natuur

Haal de natuur naar binnen dit najaar! Het gaat dit najaar namelijk om zo natuurlijk en fris mogelijk.  Hout hebben we het natuurlijk al over gehad, maar er zijn nog talloos andere manieren om de natuur in huis te halen! Denk aan planten of natuursteen. Buiten dat planten ons vrolijk maken werken ze ook luchtzuiverend, heel fijn voor zowel in je woonkamer als in je slaapkamer! Je hoeft je niet te beperken tot natuurlijk producten. Ook natuurlijke tinten geven al een frisse en natuurlijk uitstraling! Denk hierbij aan blauw, groen of zandtinten.

 

Inspiratie

Wil je nog wat extra inspiratie opdoen? Bezoek dan eens onze instagram: homeworq.nl