30 dagen retour
Deskundig advies
Scherpe prijzen
Gratis verzending vanaf €99,-

Zwarte design wielen

Kies je filter

ZWENKWIELEN of BOKWIELEN

Zwarte wielen voor design meubelen

Wil je je design meubelen een stoere en praktische touch geven? Dan zijn onze zwarte wielen een perfecte keuze. Met zwarte zwenkwielen kun je je meubels makkelijk verplaatsen, terwijl je ook geniet van een robuuste en stijlvolle uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar met vier verschillende type wielen, zodat je ieder meubel een persoonlijke touch kan geven.

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Hoe kies je de juiste zwarte zwenkwielen?

Om de juiste zwarte zwenkwielen te kiezen voor je meubels, moet je letten op de uitstraling en het draagvermogen per wiel en de bouwhoogte. Het type wiel hangt af van de functionaliteit en de uitstraling die je wilt bereiken. Je kunt kiezen uit verschillende modellen. Volledig zwarte wielen, aluminium spaakwielen, massieve wielen of polyurethaan wielen.

Vervolgens kijk je naar het totale gewicht van het meubel dat je op wielen wilt zetten. Dit gewicht deel je bij het gebruik van vier wielen door 3. Deze marge is nodig omdat het gewicht niet altijd evenredig door alle wielen gedragen kan worden. Bij de wielen staat het draagvermogen per wiel aangegeven. Daarna kun je kijken naar de bouwhoogte van het wiel. Met bouwhoogte bedoelen we het aantal millimeters gemeten vanaf de onderkant van het wiel tot aan de bovenkant van de plaat. Met andere woorden is dat dus hoe hoog je meubel van de grond komt als je die wielen hebt gemonteerd.

Zwenkwielen of een combinatie met bokwielen?

Als het gaat om het kiezen van wielen voor je meubels, heb je natuurlijk de vrijheid om te bepalen welke wielen je gebruikt en hoe je ze plaatst. Als je een meubel wil maken dat je gemakkelijk alle kanten op kunt bewegen, kun je het beste kiezen voor vier zwenkwielen. Als je voornamelijk rechtuit rijdt met het meubel is het een betere optie om een combinatie te maken van twee zwenkwielen met twee bokwielen. In dat geval kun je de zwenkwielen het beste aan de kant van de gebruiker plaatsen, of je het meubel nu duwt of trekt. Afhankelijk van de situatie raden we altijd aan om minimaal twee zwenkwielen te voorzien van een rem. Zo zorg je ervoor dat je het meubel altijd vast kan zetten.

Hoe monteer je zwarte zwenkwielen?

Onze wielen zijn voorzien van een bevestigingsplaat. Deze plaat is veruit de eenvoudigste manier van monteren, vier montageschroeven volstaan om ze stevig te bevestigen onder je meubel. Het enige dat je hoeft te doen is de positie van de wielen te bepalen, de gaten voorboren, de wielen bevestigen en het resultaat testen. Welke schroeven je dient te gebruiken is natuurlijk afhankelijk van het materiaal van het meubel.

Zwarte zwenkwielen kopen?

Als je zwarte zwenkwielen wilt kopen voor je design meubelen, dan ben je bij HOMEWORQ aan het juiste adres. We hebben een ruim assortiment aan topkwaliteit zwarte wielen van het gerenommeerde Duitse merk proroll. Bij ons profiteer je bovendien van een snelle levering en een klantvriendelijke service. Wil je meer weten over onze zwenkwielen? Neem dan contact met ons op per mail of stuur een bericht via Whatsapp.

De waardering van homeworq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 829 reviews.
Neem contact op
1
Hi! 👋
Als we je ergens mee kunnen helpen, stuur dan een bericht via Whatsapp!