Keuken

Dé oplossing voor jouw smalle keukenkastjes.

Smalle keukenkastjes kunnen een grote frustratie zijn in elk huishouden. Ze lijken vaak een verspilling van kostbare ruimte, vooral in kleinere keukens waar elke centimeter telt. Het is een uitdaging om potten, pannen en andere keukenbenodigdheden efficiënt op te bergen zonder dat de kast overvol en ongeorganiseerd raakt. Dit kan zorgen voor onnodige frustraties tijdens het koken!

Echter kun je veel halen uit jouw smallere keukenkastjes. Bij HOMEWORQ bieden we mooie uittrekbare kastsystemen, geschikt voor verschillende kastbreedtes. Waarschijnlijk ook voor van jouw smalle keukenkastjes. De kastbreedtes gaan tot wel 150mm smal. In dit blog vind je tips om jouw smalle keukenkast naar een hoger niveau te tillen.

Gebruik doorzichtige voorraadpotten

Bij een smalle keukenkast is het extra van belang om de ruimte overzichtelijk te houden. Maar hierbij dus vooral gebruik van doorzichtige voorraadpotten om bijvoorbeeld de pasta of rijst op een geordende manier op te bergen. Dit maakt het gemakkelijk om te zien wat je hebt en het houdt ook alles netjes en schoon. Ook kun je deze bewaardozen indien gewenst stapelen, waardoor je ook gebruik maakt van de hoogte van je keukenkastje.

Apothekerskasten

Bij HOMEWORQ verkopen we apothekerskasten voor verschillende kastbreedten, zo ook deze apothekerskast die gebruikt kan worden bij kasten met een breedte van 150-200 mm. Dankzij de efficiënte indeling zorgt dit uittrekbare systeem voor verrassend veel opbergruimte. Het antracietkleurige frame en de luxe reling geven niet alleen een moderne uitstraling, maar zorgen ook voor stabiliteit en gemak bij het openen en sluiten. Met deze apothekerskast wordt elke centimeter van jouw kast optimaal benut. Geen fan van dit model? Ook deze modellen kunnen worden toegepast bij een kastbreedte van 150-200 mm. Een net wat bredere keukenkast? Dat is uiteraard geen probleem. Je kunt dan kiezen voor deze apothekerskasten, met een kastbreedte van 300mm of breder.

smalle apothekerskasten - luxe reling - inclusief 5 plateaus - 200mm - antraciet | HOMEWORQ

Plak labels op alle voorraadpotten

Door jouw keukenartikelen te labelen creëer je orde en overzichtelijkheid in jouw keuken. Het zorgt er ook voor dat je bepaalde producten sneller vind. Dit maakt koken efficiënter en zorgt ook voor wat extra gebruiksvriendelijkheid bij jouw kasten. Deze tip is handig bij de gehele keuken, maar zeker bij een smallere keukenkast. Bij deze wat kleinere ruimte is orde namelijk extra belangrijk!

Flessenrekken

Een andere innovatieve oplossing om jouw smalle keukenkastjes te benutten is het gebruik van een goed uittrekbaar flessenrek. Ook dit flessenrek van HOMEWORQ is perfect voor kastbreedtes van 150-200 mm. Het rek is ontworpen voor het opbergen van verschillende flessen zoals wijnflessen, maar ook voor het opbergen van kleine potjes. Een flessenrek voorkomt dat flessen gaan rollen en zorgt ervoor dat je altijd snel de juiste fles bij de hand hebt. Het flessenrek is een eenvoudige, maar effectieve manier om de ruimte in smalle keukenkastjes goed te benutten.

luxe antraciete uittrekmand - flessenrek - 3 niveaus - 200 mm | HOMEWORQ

Kortom, smallere keukenkasten kunnen net zo functioneel zijn als hun bredere tegenhangers, zo niet meer. Met een beetje creativiteit en organisatie kun je de beschikbare ruimte maximaliseren en een keuken creëren die zowel stijlvol als praktisch is. Probeer deze tips uit en ontdek hoe jij jouw smallere keukenkasten kunt transformeren!