30 dagen retour
Deskundig advies
Scherpe prijzen
Gratis verzending vanaf €99,-
Plankdragers | HOMEWORQ

Onzichtbare plankdragers

Kies je filter

luxe zwevende planken

Blinde plankdragers voor zwevende planken

Onzichtbare plankdragers zijn ontworpen om planken zwevend te bevestigen. Omdat er geen beugels of dragers te zien zijn, geeft dit een luxe uitstraling. We hebben twee soorten blinde plankdragers in ons assortiment: met schroefdraad of met een muurplaat.

Het grote verschil tussen deze plankdragers zit in de montage. De plankdragers met schroefdraad zijn veruit het eenvoudigst te monteren. Hiervoor hoef je enkel een gat te boren in de muur. Bij de onzichtbare dragers met muurplaat dien je de plank nog in te frezen. Maar met beide beschikbare varianten monteer je jouw planken eenvoudig, strak en stevig tegen de muur.

Toont alle 2 resultaten

Wat is de draagkracht van de onzichtbare plankdragers?

Het draagvermogen van onze blinde plankdragers hangt af van veel factoren. Zo is de kwaliteit van de wand belangrijk, hoeveel plankdragers je gebruikt en welke dragers je monteert. Daarom geven we per product aan wat de draagkracht is van de plankdrager of hoe je deze eenvoudig zelf kunt berekenen.

Hoe monteer ik een blinde plankdrager?

De blinde plankdrager met schroefdraad is het eenvoudigst te monteren. Hiervoor hoef je alleen maar een gat in de muur te boren met een 8mm boor. Voor hardhout gebruik je een 5mm boor, zodat het schroefdraad zich goed in het hout vast kan zetten. Vergeet bij steen en beton niet om een plug te gebruiken en zorg dat de boorgaten mooi recht op één lijn worden geboord, dat vergemakkelijkt het plaatsen van de plank.

Bij de plankdragers met muurplaat wordt de muurplaat gemonteerd tegen de muur met schroeven en pluggen. Deze worden standaard meegeleverd bij deze plankdragers. Het voordeel van deze onzichtbare dragers is dat deze na bevestiging van de muurplaat nog zijn te verstellen. Kleine foutjes met meten of boren kunnen dan eenvoudig worden hersteld. Op de productpagina’s staat een uitgebreidere uitleg en tekening van de montage.

De waardering van homeworq.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 775 reviews.
Neem contact op
1
Hi! 👋
Als we je ergens mee kunnen helpen, stuur dan een bericht via Whatsapp!