Kasten

Je badkamer verbouwen of opnieuw inrichten?

Waar begin je als je een badkamer wilt inrichten of verbouwen? Meten, indelen, sanitair, kleuren, materialen. Keuzes maken is lastig. Maar geen zorgen, met dit handige stappenplan creëer je binnen de kortste keren jouw eigen droombadkamer.

Stap 1 – Meten en indelen

Een nieuwe badkamer inrichten begint met meten en indelen van de ruimte. Zet je plannen zo uitgebreid mogelijk op papier. Maak vervolgens op schaal een plattegrond van de ruimte en maak op schaal ook sanitair en meubels. Hiermee kun je eenvoudig spelenderwijs zoeken naar de juiste indeling. Denk daarbij goed na over de looproutes en de draaihoeken van bijvoorbeeld de douchecabine, deuren en kasten of lades.

Stap 2 – Materialen kiezen

Bepaal vervolgens de stijl van de badkamer. Houd je van chic of juist van stoer? Maak een (waarschijnlijk) welbekend moodboard, dan krijg je een duidelijk beeld van je wensen. Op basis daarvan kun je bepalen welke materialen bij je badkamer passen. Het werkt vanzelfsprekend goed om bij verschillende badkamerspecialisten langs te gaan om wat inspiratie op te doen.

Materialen kiezen | HOMEWORQ

Stap 3 – Kies je sanitair

Als je de indeling helder voor ogen hebt, kun je het sanitair uitzoeken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het om het sanitair gaat en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Als je het niet precies weet is het aan te raden om een afspraak te maken bij een badkamerspecialist. Zij zullen je door het proces heen loodsen en verschillende opties laten zien, zodat je het sanitair stapsgewijs uit kunt kiezen.

Stap 4 – De juiste verlichting

Ondanks voldoende daglicht, is kunstlicht natuurlijk noodzakelijk in de badkamer. Denk daarbij aan mooie LED-spots die worden weggewerkt in het plafond. Maar spiegels met LED verlichting kunnen ook een goede toevoeging zijn. Kies voor dimbare spots zodat je ook met gedimde verlichting ontspannen in bad kunt liggen. Daarnaast moet alle verlichting waterdicht, geaard en dubbel geïsoleerd zijn.

Stap 5 – Offertes aanvragen

Op basis van de indeling en materiaalkeuze kun je een offerte laten maken door een aannemer of badkamerspecialist. Door meerdere offertes aan te vragen, kun je verschillende prijzen met elkaar vergelijken. Ga je met een offerte akkoord, dan worden de technische tekeningen gemaakt, de bestellingen geplaatst en kan het echte werk beginnen! Houd bij een volledig nieuwe badkamer rekening met twee weken tijd voor de verbouwing.