Werkplek

Hoe creëer ik een persoonlijke thuiswerkplek?

Een van de dingen die we ons gaan herinneren van het corona-tijdperk, is de omslag van veel bedrijven naar thuiswerken. Het lijkt er sterk op dat thuiswerken blijft bestaan, al dan niet gedeeltelijk. Daarom is het hoog tijd om een ​​plek in huis te creëren waar we elke dag ons werk kunnen doen, onszelf kunnen inspireren en ons kunnen concentreren.

Om een optimale thuiswerkplek te maken moet deze aan een aantal eisen voldoen. Dit zijn de dingen, in willekeurige volgorde, die absoluut niet mogen ontbreken in je thuiskantoor:

  • Daglicht
  • Een ergonomische stoel en bureau
  • Genoeg opbergruimte
  • Al je werkspullen binnen handbereik
  • Orde en rust
  • Zachte kleuren

Jouw persoonlijke thuiswerkplek moet een plek zijn waar je je prettig en op je gemak voelt. Maar ook een plek waar je zo efficiënt mogelijk kan werken. Naast persoonlijke spullen zijn er ook andere elementen nodig om ons thuiskantoor tot de perfecte werkplek te maken.

Een bureau speciaal voor jou

Een goed bureau is een van de belangrijkste dingen van jouw werkplek. Er zijn talloze soorten, afhankelijk van onze behoeften. Een ergonomisch zit/sta bureau wordt echter geadviseerd. Het afwisselen tussen zitten en staan tijdens het werken is een must. Door afwisselend staand en zittend te werken worden lichaamsklachten zoals rugpijn en nekpijn voorkomen, het is goed voor je bloedsomloop en je kan je beter focussen.

Rustige kleuren en rondere vorm

Daarnaast is het belangrijk dat bij het kiezen van de kleur of afwerking van het bureau, het een toon is die enigszins contrasteert met de muren. Ook adviseren we om te kiezen voor neutrale of lichte kleuren. Onze bureau onderstellen zijn verkrijgbaar in wit. Voor een modern tintje kun je ook kiezen om het blad in een bepaalde vorm te doen, bijvoorbeeld afgeronde hoeken of een ovaal blad.

Opbergmogelijkheden creëren

Tijdens je werk heb je hoogstwaarschijnlijk wat kantoorspullen nodig, zoals papier, pennen, nietmachines enz. Een bureau met lades of het neerzetten van een ladeblok is perfect om alles binnen handbereik te hebben, maar altijd orde en rust te bewaren in je werkplek. Een andere mogelijkheid voor extra opbergruimte is om een mooie plank te bevestigen aan de muur. Onze onzichtbare plankdragers bieden daarvoor uitkomst om een plank mooi zwevend op te hangen.

Een écht comfortabele bureaustoel

Wanneer je een hele werkdag in je bureaustoel moet zitten, is een comfort een vereiste. Een ergonomische stoel helpt je om je rug te ondersteunen tijdens de uren dat je aan het werk bent. Daarnaast wordt ook een voetensteun aangeraden om je rug recht te houden. Maar overweeg ook zeker een zit/sta bureau, om afwisselend zittend en staand te werken.

Een vleugje kunstlicht

Licht is een van de belangrijkste onderdelen van een kantoor. Goede verlichting is essentieel om comfortabel te kunnen werken en een goed gezichtsvermogen te behouden. Door jouw bureau bij een raam te plaatsen heb je het fijnste licht om mee te werken, namelijk daglicht. Voor de donkere ochtenden of avonden kun je bovendien een tafellamp aan jouw bureau toevoegen. Of misschien kun je één van onze LED bedlampjes gebruiken om te bevestigen aan jouw bureau.

Groen

We konden dit bericht niet afmaken zonder wat planten in onze persoonlijke werkplek op te nemen. Planten helpen ons lichaam en geest van zuurstof te voorzien, geven kleur aan je kantoor en zorgen voor warmte. Ze zijn de perfecte collega!

Zoals je kunt zien, kun je met een beetje vindingrijkheid en orde de perfecte werkplek creëren!