Kasten

Help! Ik heb geen overzicht meer!

Of je nu een grote of een kleine kast hebt, je wilt het liefst zo veel mogelijk overzicht creëren! Dit kan op veel verschillende manieren, maar er zijn 2 dingen waar je vooral rekening mee kan houden:

  • De kleding goed indelen.
  • Zoveel mogelijk uit de ruimte halen.

In deze blog vind je 5 tips om dit voor elkaar te krijgen!

 

Sorteertechniek aanpassen

Probeer eens een andere sorteertechniek. Bijvoorbeeld sorteren op kleur! Zo zie je in één oogopslag welk kleding goed bij elkaar past, en is het makkelijker om setje’s bij elkaar uit te kiezen!

Garderobehouder die aansluit op jouw wensen

Je wilt een zo goed mogelijk overzicht hebben over welke kleding je hebt hangen. Je kunt met verschillende garderobehangers zowel extra ruimte als overzicht creëren.

Een uittrekbare garderobehouder zorgt voor extra overzicht. Hiermee kun je niet alleen je kleding geordend ophangen, maar je kunt de hanger eventueel ook naar buiten trekken zodat je gemakkelijk door jouw opties heen kan gaan!

Een verstelbare garderobehouder zorgt dan weer voor het creëren van extra ruimte in je kast, omdat je deze diagonaal kan verstellen indien nodig.

Weg met die kleding!

De herfst komt er alweer aan. Dit betekent dat we weer warmere kleding aan kunnen trekken! Een goede tactiek voor extra overzicht en rust in jouw kledingkast is om jouw zomerkleding apart op te bergen in een mand of tas, die je ergens anders op kan bergen. Dit kan ook onderin de kast zijn.

Nieuwe opruimmethodes

Je verdiepen in andere opbergmethodes kan ook waardevol zijn! Zo kun je in plaats van jouw kleding vouwen deze ook oprollen. Zeker in lades kun je op deze manier veel meer kleding kwijt! Ook dit houdt je kast rustig.

Creëer meer ruimte

Waar een wil is, is een weg. Zo ook bij de indeling van jouw kast! Wat kan helpen om een hoop extra ruimte te winnen is het verhogen van jouw kledingrek. De hoogte van jouw kledingrek kun je gemakkelijk aanpassen door middel van een kledinglift. Hiermee verstel je zelf handmatig de hoogte van de hanger, waardoor je gemakkelijker lange jassen of jurken op kan hangen, waar dat normaal misschien niet goed ging!