Slaapkamer

5 tips om jouw kledingkast opgeruimd te houden

Heb jij plannen voor een nieuwe, mooie garderobe in je slaapkamer, hal, bijkeuken of kinderkamer? Vooral in de planningsfase is het handig om goed over het project na te denken, zodat je een garderobe krijgt waar je jarenlang plezier van hebt. Bij HOMEWORQ vind je de ultieme combinatie van praktische functionaliteit en tijdloos design voor je garderobe. Wij bieden je verschillende opbergoplossingen op maat met een handige inrichting, die precies bij de behoeften van jou en je gezin en bij die van je portemonnee past.

Tip 1 – Categoriseer je kleding

Het klinkt misschien banaal, maar de meeste mensen hebben dit nog niet gedaan. Verdeel je kleding in categorieën (jurken, broeken, blouses enz.) en eventueel in subcategorieën, zoals op kleur of gelegenheid (formeel, feestelijk, business, casual). Op die manier ziet je garderobe er strakker en fraaier uit en kun je makkelijker vinden wat je zoekt. Een andere mogelijkheid is om je kleding in te delen op seizoen. De dikke truien liggen dan in de zomer achterin of boven in de kast.

Tip 2 – Gebruik schappen en bakken

Bij het inrichten van je garderobe moet je praktisch denken. Schappen zijn handig om verspilde ruimte te benutten, vooral boven in de kledingkast. Opbergbakken of manden zijn perfect voor sjaals, sokken en andere accessoires, die anders geen logische vaste plek hebben. Gebruik liever geen open schappen in grote ruimtes, aangezien er dan stof op je kleding terechtkomt.

Tip 3 - Gebruik laden in een kast

Tip 3 – Geen kast zonder laden

Bij het inrichten van je garderobe zijn laden gewoon een ”must have”. Degene die van orde houdt zal het heerlijk vinden om ondergoed en sokken apart te kunnen opbergen en andere losse voorwerpen in ruime, functionele laden te kunnen doen. Zo krijg je een volledig overzicht en kun je er makkelijk bij. Plaats altijd laden in het onderste deel van de kledingkast, zodat je er makkelijk bij kunt.

Tip 4 – Slimme uittrekbare broekhanger

Heb jij, je wederhelft of je puber veel broeken opgevouwen in stapels in de kledingkast liggen? Een slim alternatief is een uittrekbare broekhanger. Je kunt de broeken en jeans dan netjes naast elkaar hangen, zonder dat ze kreukelen. Zo heb je bovendien overzicht over de kleurnuances, zodat je direct ziet welk overhemd of welke trui bij de broek past.

Broekenhouders | HOMEWORQ

Tip 5 – Een spiegel op of in de kast

Zorg er bij het kiezen van je outfits uit de kledingkast voor dat je jezelf kunt bekijken, het liefst van top tot teen. Kies voor schuifdeuren met ingebouwde spiegels of een slimme uittrekspiegel, die je uit de kast naar voren kunt trekken en weer kunt terugschuiven als je hem niet langer nodig hebt. Met een grote spiegel in de garderobe weet je zeker dat je kleding goed zit voordat je de deur uit rent.