Keuken

4 tips om deze zomer minder tijd met het huishouden bezig te zijn

De kinderen hebben vakantie en de middagen aan het zwembad of strand zijn de dagelijkse routines ver te zoeken. Maar thuis zijn er nog veel meer dingen tussendoor. Geen zorgen, we hebben een paar tips om je huishouden tijdens de zomervakantie georganiseerd te houden.

Schoonmaken

Stel een schoonmaak- en opruimschema op. Dit werkt zowel voor stelletjes als voor gezinnen. Hoe je dat invult ligt geheel aan jezelf. Sommigen vinden het fijn om een hele dag uit te trekken om alles in een keer schoon te maken en op te ruimen. Anderen vinden het fijn om elke dag een bepaalde tijd aan schoonmaken en opruimen te spenderen. Werken met een tijdblok werkt vaak heel goed, dan weet je waar je aan toe bent. En uiteindelijk zul je verbaasd zijn hoeveel werk je gedaan krijgt in bijvoorbeeld 1 – 2 uurtjes.

Heb je kinderen? Dan is het goed om je kinderen al vroeg te betrekken bij het huishouden, dat vinden ze vaak nog leuk ook! Hoe ouder je kinderen hoe meer taken ze je kunt geven. Voor kinderen werkt een schema en het maken van afspraken ook heel goed. En in de zomervakantie hebben ze genoeg tijd!

Koken

In de winter vinden we het minder erg om langer in de keuken te staan om heerlijke gerechten te bereiden. Maar dat ligt in de zomer heel anders. Dan willen we het liefst zo lang mogelijk van het lekkere weer genieten. Om te voorkomen dat je teveel met het eten bezig bent, is het handig om met het avondeten (en dus met de boodschappen) een aantal dagen tot een week vooruit te plannen. Je verliest daarmee minder vrije tijd en voorkomt bovendien ook dat je eten gaat bestellen. Dus… Plan vooruit!

De was

Met de warmte van de zomer wordt onze kleding vuiler. De zomerkleding neemt alleen minder ruimte in beslag en het duurt wat langer voordat je genoeg was hebt om een ​​wasmachine te vullen. Daarmee kijk je dus ook langer tegen de vuile was aan. We hebben een mooie oplossing daarvoor. Onze inbouw wasmanden werk je envoudig weg achter ieder willekeurig kastdeurtje. Zo kun je je kleding verborgen houden totdat je de wasmachine kunt vullen.

Een andere tip is om tijdens de zomer de droger niet te gebruiken en je kleding buiten op te hangen. Goed voor het milieu en wat is er lekkerder dan wanneer je de tuin inloopt en de geur van frisse was komt je tegemoet.

De afwas

Wanneer je kookt gebruik je natuurlijk meerdere pannen en keukengerei. Maar laat de afwas niet opstapelen, want je weet wat ze zeggen, van uitstel komt afstel. Het ziet er slordig uit en het is geen prettig idee als je weet dat je nog een stapel afwas moet doen. Dus pak die afwas direct aan! Als je bijvoorbeeld een schotel de oven in schuift heb je tijd om je pannen af te wassen en vast op te ruimen.

Om tijd te besparen bij het opruimen kun je ook eens denken aan een efficiëntere indeling van jouw lades en/of keukenkasten. Daarvoor hebben we verschillende mooie lade-inrichtingen, zoals bordenrekken en ladeverdelers.