set van 2 greeplijsten 255cm – mat zilver – junior 2s schuifdeursysteem

74,-

Als je dit product bestelt wordt het binnen 1 of 2 werkdagen verstuurd.

-
+
Artikelnr: A321145 Categories: ,

Betaal veilig en vertrouwd
Achteraf betalen met Klarna

Omschrijving

Het junior 2s schuifdeursysteem is een perfect systeem voor wand-tot-wand schuifdeurkasten, maar kan ook gebruikt worden voor het maken van losse schuifdeurkasten. Het is uitermate geschikt als je op zolder een mooie opbergruimte wilt maken onder het schuine dak. Junior 2s is een zogenaamd onderlopend schuifdeursysteem, dat wil zeggen dat het gewicht van de schuifdeuren wordt gedragen door de onderste loopwielen. Daardoor heb je geen zware belasting aan je plafond.

Met deze set van 2 greeplijsten kun je de zijkanten van jouw schuifdeuren mooi afwerken in dezelfde mat zilveren kleur als de boven- en onderrail. Je klemt het plaatmateriaal simpel in de greeplijst. Om te voorkomen dat stof en vuil je kast in komt is het raadzaam een borstelprofiel te gebruiken. Controleer na het ontvangen van je bestelling beide uiteinden van de greeplijsten op aanslagpunten voordat je deze op maat zaagt.

Let op: Je kunt de greeplijst alléén gebruiken als het plaatmateriaal van de schuifdeuren 18mm dik is.

Eigenschappen van dit junior 2s schuifdeursysteem

 • Voor wand-tot-wand, maar ook losse kasten
 • Voor houten deuren van 18mm dik
 • Maximaal gewicht per deur: 50 kg
 • Kogelgelagerd loopwiel met zamak behuizing
 • 9mm verstelbaar in de hoogte

Specificaties

Artikelnummer

set van 2 greeplijsten 255cm – mat zilver – junior 2s schuifdeursysteem

lengte

2550 mm

deurdikte

18 mm

materiaal

aluminium

kleur

zilver

afwerking

mat

serie

junior 2s

type

greeplijst

garantie

2 jaar

Montage

Klusniveau    Klusniveau - gemiddeld

De montage van het junior 2s schuifdeursysteem is niet moeilijk. Doorloop de volgende stappen om een mooie schuifdeurkast te maken:

 1. Zaag de boven- en onderrail op maat. Monteer de bovenrail met schroeven aan de bovenzijde van je kast. Idealiter verzink je de schroeven, zodat de bovenste geleiding geen hinder ondervindt. De onderrail kan het beste met dubbelzijdige tape (niet meegeleverd) bevestigd worden.
 2. Maak je deuren op maat in de hoogte. Om de hoogte te berekenen meet je eerst de totale hoogte in millimeters, d.w.z. van bovenkant bovenrails tot onderkant onderrails. Trek daar 41mm van af.
 3. Zaag de greeplijsten in dezelfde hoogte maat als de deuren. Druk de greeplijsten vervolgens over de beide zijkanten van de deur. De greeplijst klemt zichzelf om de deur en hoeft niet geschroefd te worden.
 4. Monteer de bovengeleiding tegen de greeplijsten aan. Als je geen greeplijsten gebruikt, monteer je ze 1 à 2 cm van de zijkant af. Doe hetzelfde voor de loopwielen.
 5. Plaats de deuren in de geleiding. Zet eerst de bovenkant in de bovenrails en vervolgens de loopwielen in het juiste spoor van de onderrail.
 6. Haal de beveiliging van de wielen af en stel de deuren af zodat ze waterpas staan.

Junior 2s schuifdeursysteem – montagehandleiding